Om Units

Units startede i 2014 med fokus på at skabe smukt dansk design, som passer ind i det moderne danske hjem i et utraditionelt materiale. Units er stiftet af og består af de to partnere Claus Pedersen (økonomi og salg) og Peter Utke (design og kommunikation), alle bosat på Sjælland. Du finder vores kontaktoplysninger her.

Tumlelegetøj til børn

Units Danish Design gør det nemt for dit barn at lege og træne sin motoriske udvikling.

Vi har specialiseret os i tumlelegetøj til børn, og vi har designet en serie af farverige store og små units med inspiration fra bondegårdsdyr, nordiske dyr og afrikanske dyr. De kan bruges som tumlelegetøj til at styrke motorikken og indlæringen, indgå i rollespil eller tages med i badet − og både små og store børn kan være med. Vores tumlelegetøj – som vi kalder for units − er alsidige, frie for skadelig kemi og designet til at passe ind i et skandinavisk indrettet hjem.

Serien af skumdyr er meget naturtro. Det betyder, at de ligner de dyr, som de forestiller – eksempelvis har vores skumgris en lyserød farve og en rund form, og vores hvalros har lange stødtænder. Det skaber en genkendelighed mellem skumdyrene og virkelige dyr, som hjælper dit barn eller barnebarn med at forstå verdenen omkring sig.

Små units: Naturtro legedyr til børn

Inspirationen til vores små units stammer fra bondegårdsdyr samt nordiske og afrikanske dyr. Bondegårdsdyr er en klassiker i legetøjskassen, men vores units adskiller sig fra de klassiske bondegårdsdyr ved, at de er lavet i blødt materiale bestående af EVA-skum. Det udvider legemulighederne, og i stedet for kun at være egnet til en enkel leg, kan de små units bruges til mange forskellige lege.

Eksempelvis er bondegårdsdyrene og de nordiske og afrikanske dyr helt ideelle at have med i badet. Pludselig bliver det en sjov og underholdende aktivitet for dit barn at gå i bad, fordi der er noget at lege med undervejs.

Når dyrene bliver våde, klæber de nemt til væggen, og hvis alle units hænges op på én gang, indbyder det til en sjov og fantasifuld leg for dit barn. Det lette materiale gør desuden, at de flyder ovenpå vandet, hvilket de fleste børn synes er fascinerende.

De små units appellerer til børns forestillingsevne, og de er designet sådan, at der er en stor genkendelighed mellem f.eks. et virkeligt får og vores fortolkning af et får i en unit. På den måde hjælper vores units dit barn med at forstå verden omkring sig. Du kan også vælge at bruge dem til at lære dit barn dyrenes lyde og adfærd, eller de kan bruges til at styrke dit barns finmotorik, når han eller hun forsøger at stable dyrene. De små units indbyder til et vælg af aktiviteter, og det er kun fantasien, der sætter grænser, når de bringes i spil.

Følg os på de sociale medier

Store units: Det perfekte tumlelegetøj til børn

Vi har et bredt udvalg af store units, som også kan betegnes som klassisk tumlelegetøj. Hver enkel unit består af en mellem og en stor udgave, og valget af det ene eller andet afhænger af, hvor meget plads du har til rådighed, og hvor stort dit barn er. Den største model er cirka dobbelt så stor som den mellemste model.

Når først legen er begyndt med vores store units, kan den vare ved i timevis. Udover at bruge skumdyrene til at tumle med og afprøve egne evner og balancegang kan de også bruges til at lege tampen brænder, ligesom de kan indgå i fantasifulde lege, som dit barn sætter i gang. De er også tilpas behagelige til, at de egner sig som en ekstra stol, som kan bruges, når dit barn vil læse, spille spil eller tage sig en lur. Det er et enormt alsidigt stykke legetøj, som er uundværligt på børneværelset.

Fuglen og Solsikken adskiller sig fra de andre store units ved at være motorisk udviklende på en anden måde end eksempelvis Elgen eller Isbjørnen. Fuglen har en særlig form, som er god for babyers motoriske udvikling, fordi den hjælper dem med at ligge på maven og træne ryggen. Den er også god til at øve hovedløft. Solsikkens runde form gør den ideel til at træne balanceevnen for små og store børn. Den skal blot vendes om, så den runde side vender nedad, og så er den forvandlet til den samme vippende genstand, som man kender fra gymnastik – klar til at træne balancen.

Fuglen er udviklet i samarbejde med fysioterapeut Lene Raadkjær Jørgensen, der står bag BabyTummel. Du kan se film med bl.a. Lene og læse mere om Fuglen her.

Gå på opdagelse i vores udvalg af store og små Units.

Kontakt Units Danish Design

  Units Danish Design ApS

  Kornvænget 25
  4320 Lejre

  Tel: +45 6080 6095
  (hverdage mellem 10-15)
  units@units-dd.dk

  Lån & Spar Bank 0400 4026877976

  CVR-nr. 42007692

  Følg os:
  Facebook
  Instagram